COMARCA
- Les Borges Blanques

Les Borges reobre l'antiga N-240 al trànsit

El nou pas elevat d'accés peatonal al Terrall s'ha obert aquest dilluns al vespre (foto: Aj. de les Borges)

L'Ajuntament de les Borges ha reobert al trànsit l'antiga N-240 al seu pas pel municipi, una de les artèries circulatòries de la capital de les Garrigues, un cop dissabte van finalitzar els treballs de reposició de l'aglomerat en el tram comprès entre el Terrall i el Raval del Carme, fins a enllaçar amb la primera fase de les obres.

Malgrat que encara queden pendents algunes actuacions, com la instal·lació de l’enllumenat, les senyalitzacions horitzontals i els semàfors -que es faran el dilluns dia 16-, el consistori ha optat per reobrir el carrer "per tal de facilitar la mobilitat dels ciutadans a la zona comercial de la localitat degut a la proximitat de les festes nadalenques". 

L'actuació s'emmarca dins les obres de millora dels trams urbans de la xarxa de carreteres de l'Estat des que es va fer efectiu el traspàs de la N-240 a l'Ajuntament de les Borges per part del Ministeri de Foment. Aquesta segona fase d’actuacions, que va començar al maig i ha consistit en la renovació completa dels serveis, així com de la calçada i les voreres, ha comptat amb un pressupost de 381.554 euros més IVA subvencionat en la seva totalitat pel Ministeri de Foment.

El regidor d'Urbanisme, Francesc Mir, ha volgut agrair a veïns i comerciants “la paciència que han tingut” durant l'execució de les obres, ja que “s'ha hagut de tancar de manera intermitent l'accés a l’antiga carretera i desviar els vehicles pel Terrall”, i ha volgut destacar que “des de l'Ajuntament sempre hem volgut anar de la mà amb els comerciants i veïns, motiu pel qual ens hem reunit i se'ls ha informat de manera periòdica de quines decisions calia prendre”. La intenció inicial del consistori era fer les obres del carrer la Bassa i les de la N-240 al mateix temps, però queixes de veïns i comerciants van fer que finalment s'ajornessin al setembre per no interferir en la campanya estival de vendes.

Pas elevat d'accés al Terrall
La reforma ha permès habilitar un nou pas de vianants elevat que connecta el carrer la Bassa amb el Passeig del Terrall, un nou accés “molt més segur per als vianants”, afirma el regidor, i que l’Ajuntament ha obert aquest dilluns al vespre. L’obertura del carrer la Bassa comporta el retorn de les parades del mercat dels dimarts al seu lloc habitual.