COMARCA
- Les Borges Blanques , Vinaixa

Pessebre vivent a Vinaixa per primera vegada

L'activitat arriba a la 21a edició a les Borges (foto: arxiu)

Vinaixa tindrà enguany una nova activitat nadalenca, el pessebre vivent del diumenge dia 29 És la primera vegada que es fa a aquesta localitat i es planteja com una edició "de prova", explica l'alcalde, Jordi Sarlé. Per a l'ambientació s'ha buscat una zona del nucli històric, el carrer del Forn, que s'ha adequat per a l'ocasió. Hi estan treballant entre 40 i 50 persones i es preveuen unes cinc o sis escenes. El recorregut restarà obert de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre.

D'altra banda, el col·legi Mare de Déu de Montserrat, de les Borges, també està ultimant els detalls del seu pessebre vivent, que en aquest cas té lloc aquest diumenge entre les 6 i les 8 del vespre. Enguany, com en els dos darrers anys, la representació es farà al pati de l'escola. Són 19 escenes que tenen com a protagonistes 27 alumnes de P-5 i una quarantena de 2n d’ESO. També hi participen 50 alumnes de 4t d’ESO que s’encarreguen, per torns, de la taverna, per tal de recollir fons per al seu viatge de fi de curs. Per poder dur a terme el pessebre, més d’un centenar de pares i mares treballen en els decorats i en els vestits. Hi col·laboren l'Ajuntament i el Consell Comarcal i es recaptaran fons per a "La Marató" de TV3.

També a les Borges, el Centre Excursionista ha convocat els seus socis i simpatitzants per preparar les figuretes del petit pessebre que s'instal·la habitualment al cim dels Bessons. La cita és el diumenge 22 al matí, a les 10h per fer les figuretes i a les 12h per col·locar-les al turó.