COMARCA
- Les Borges Blanques

El ple de les Borges votarà una moció de suport a la consulta del 9 de novembre

El ple tindrà lloc el 23 de desembre (foto: Aj. de les Borges)

Després de l'històric acord de dijous passat, en què els representants de CDC, UDC, ERC, ICV, EUiA i la CUP al Parlament van presentar públicament l'acord per celebrar una consulta sobre la independència de Catalunya el 9 de novembre de 2014, comencen a arribar els posicionaments de suport als termes d'aquest acord. És el cas, per exemple, de les Borges Blanques, que debatrà al proper ple del 23 de desembre una moció presentada conjuntament pels grups municipals d'ERC i la CUP.

Els dos partits es feliciten per "l'èxit democràtic que han assolit els grups parlamentaris a l'hora de negociar la data i la pregunta de la consulta" i creuen oportú "traslladar aquest sentiment d'unitat d'acció a la sala de plens de l'Ajuntament de les Borges Blanques" amb la moció que hi presentaran.

La moció comptarà, previsiblement, amb el suport de l'equip de govern (CiU i IBB) però té la principal incògnita en el sentit del vot de la representant del PSC. Aquests dies s'han aprovat, precisament, mocions similars en municipis com Arenys de Munt (Maresme) o Valls (Alt Camp) amb els vots a favor, també, del PSC; i, òbviament, de CiU.

"L'Estat farà tot el que calgui per aturar aquesta marea democràtica que vol votar, i és per això que animem la societat civil i els partits polítics a prendre la iniciativa i començar ja la campanya del doble sí", afirmen. En aquest sentit, els dos grups emplacen la resta de forces polítiques municipals (CiU, PSC i IBB) a que "s'adhereixen a l'avinentesa del moment, fent-se seva aquesta moció votant-la a favor". Finalment, ERC i la CUP insten la societat civil de les Borges a "assistir en massa a la sessió plenària de 23 de desembre per tal de donar suport i caliu al moment".