COMARCA

La Generalitat comença a pagar els ajuts a l'agricultura ecològica

Finca d'oliveres de cultiu ecològic.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) continua efectuant els pagaments del Programa de Desenvolupament Rural, atès que es tracta d’ajuts cofinançats entre el propi Departament, l’Estat i la Unió Europea. 

A partir d’aquest divendres 20 de desembre comencen a ingressar els pagaments corresponents a l’Agricultura Ecològica. D'aquests, un total de 119 expedients -que no productors- corresponen a la comarca de les Garrigues, amb un import total de 487.232 euros en ajuts. A continuació se situa el Segrià, amb 113 expedients i 358.543 euros.

L'objectiu d'aquests ajuts és fomentar la introducció o continuació de mètodes de producció agrícola compatibles amb la protecció i la millora del medi ambient, el paisatge i les seves característiques, els recursos naturals, la terra i la diversitat genètica per tal d'aconseguir els objectius comunitaris en matèria d'agricultura i medi ambient.

Aquesta actuació té com a objectiu principal estimular la conversió de nous productors cap a l’agricultura ecològica, així com ajudar a mantenir els actuals dins d’aquest sistema de producció, basat en pràctiques agrícoles sostenibles i compatibles amb el medi ambient i amb la qualitat dels productes, i reforçar la presència d’aquests productes en el mercat nacional.