COMARCA
- Alfés

Alfés tanca la 5a edició dels Camins d'Or Líquid més participatius

Foto de grup d'autoritats presents a la cloenda (foto: CC Segrià)

La cinquena edició dels Camins d'Or Líquid ha acabat aquest diumenge amb els actes celebrats a Alfés, l'últim dels onze pobles segrianencs que han acollit aquesta iniciativa del Consell Comarcal del Segrià per a promocionar l'oli i el seu paisatge i patrimoni.

La Cooperativa del Camp Sant Salvador d’Alfés va ser l'escenari de la cloenda, que va comptar amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré, l’alcalde d’Alfés, Hilari Guiu, la consellera comarcal, Bea Obis i el president de la Cooperativa Alfons Ramon, entre altres.

La jornada va consistir en un esmorzar popular, l'actuació dels grallers del poble, el sorteig d'un lot de productes, la visita guiada pels racons de la vila, una ballada de sardanes i una recollida destinada al Banc d’Aliments.

Aquesta 5a edició ha comptat amb la participació de més municipis i de molins d'oli privats que se sumen a totes les poblacions i a les cooperatives que ja participaven de forma activa en el projecte durant les anteriors edicions. Concretament, hi han participat onze municipis (nou dels quals de les Garrigues històriques), amb dotze propostes durant els caps de setmana de novembre i de desembre. Set cooperatives, tres molins privats i un molí museu s’han sumat al projecte, hi han participat més de 4.000 persones i s’han venut 10.930 litres d’oli.

En aquesta línia, el president del Consell Comarcal del Segrià, Pau Cabré, va manifestar “la importància de posar en valor la col·laboració del món privat amb les cooperatives, perquè és l’única manera de donar a conèixer l’oli en totes les seues vessants” i es va mostrar convençut que la propera edició, la sisena, encara seria més participativa.

Per la seua banda, el conseller Josep Maria Pelegrí va manifestar que la dinamització econòmica és “cabdal en moments de crisi. En el cas de l’oli, ho és en les seues dues vessants: com a producte de proximitat i com a element econòmic d’internacionalització”. Posteriorment, l’alcalde d’Alfés, Hilari Guiu, va lliurar la Insígnia dels Camins d’Or Líquid al conseller.