COMARCA

El Consell Comarcal commemora els seus 25 anys entre exconsellers i expresidents

Representants i exrepresentants polítics, i l'actual gerent de l'ens (foto: CC Garrigues)

El passat divendres, 20 de desembre, més de mig centenar d’exconsellers comarcals i tots els presidents que han estat al capdavant del Consell Comarcal de les Garrigues es van reunir en l’acte commemoratiu del 25è aniversari de la institució, que va tenir lloc al Centre d’Empreses Innovadores de les Borges Blanques. Entre altres autoritats, hi van participar el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i l’actual president del Consell Comarcal, Juli Muro.

L’acte es va iniciar amb una actuació musical del Trio Euterpe i un audiovisual amb imatges de diferents activitats dutes a terme al llarg del anys. Hi va haver parlaments de l’alcalde de les Borges, Enric Mir i dels expresidents Josep Domènech (1988-1991), Francesc Piñol (1991-2003), Josep Lluís Balsells (2007-2011) i Juli Muro (2003-2007 i actual legislatura), que van recordar els inicis i l’esforç per tirar endavant la institució.

Per la seva banda, Farré va destacar que “amb institucions com els consells comarcals i persones que hi dediquen la seva vida podem assegurar que hi ha país i motius per la confiança en aquest moment històric”.

Al llarg de l’acte, es va fer referència en reiterades ocasions al rebuig a la Llei de reforma del món local de l’Estat per “la seva voluntat de recentralitzar la gestió dels ajuntaments, abolir l’autonomia local i privatitzar els serveis que prestem els ens locals”.

Finalment, es va lliurar un obsequi commemoratiu del 25è aniversari als consellers comarcals de totes les legislatures, així com d’una placa als presidents. L’acte va finalitzar amb un aperitiu.