COMARCA, ECONOMIA
- La Granadella

Jornades informatives sobre els nous ajuts Leader

El pressupost d'aquesta convocatòria per a la comarca és de 565.376 euros.

Aquest divendres, 10 de gener, a les set de la tarda, tindrà lloc al Centre Cívic de la Granadella – Viver d’empreses Garrigues Altes, una jornada informativa sobre la nova convocatòria dels ajuts Leader per a les Garrigues i Segrià Sud, ajuts publicats el passat 30 de desembre. L’acte està organitzat conjuntament entre l’Ajuntament de la Granadella i el Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori

Properament tindran lloc altres presentacions a Almatret (dimarts 14, 20h), Maials (dimecres 15, 21:30h), Torrebesses (dijous 16, 20h) i Llardecans (divendres 17, 20:30h).

El pressupost d’aquesta convocatòria per al territori Leader Garrigues i Segrià Sud és de 565.376,74 €, d’un pressupost total de 7.342.555,00 € corresponent als 13 Grups d’acció local Leader de Catalunya.

Aquest ajuts són a fons perdut i poden arribar fins a un màxim del 40% de les inversions. El termini per demanar-los acaba el 22 de febrer.

El projectes subvencionables en aquesta convocatòria són:

- Millora dels processos de transformació i comercialització de productes agraris: molins d’oli, trencadores d’ametlles, agrobotigues, etc.

- Creació i ampliació de microempreses: tallers, botigues, empresaris autònoms, etc.

- Foment d’activitats turístiques: restaurants, hotels, cases rurals, etc.