COMARCA

Cap de setmana de vots per la independència

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat per aquest cap de setmana una recollida intensiva arreu del país de vots pel "dret de petició", això és, un dret fonamental pel que qualsevol persona es pot adreçar davant qualsevol institució pública o autoritat per fer peticions sobre qualsevol assumpte. En aquest cas, la petició és que el Parlament de Catalunya digui a terme una consulta democràtica en la qual es pregunti als ciutadans si volen que Catalunya sigui un estat independent, i amb aquest objectiu s'estan recollint vots.

En cas que la consulta no sigui possible, l'ANC demana "que aquesta petició sigui entesa com un vot perquè els representants electes del poble de Catalunya declarin la independència". L'objectiu, a nivell nacional, és aconseguir uns dos milions de vots.

A les Garrigues hi haurà parades aquest cap de setmana a 22 municipis. Poden signar el vot tots els ciutadans majors de 16 anys de qualsevol nacionalitat. El vot s'exerceix només de forma presencial i és imprescindible presentar el DNI o NIE.

Consulta els llocs i horaris de recollida en aquest enllaç.