COMARCA
- Les Borges Blanques

Ja és aquí la 51 Fira de l'Oli i de les Garrigues a les Borges Blanques

L'interior del recinte firal presenta nou disseny i distribució (foto. Aj. de les Borges)

Ja és aquí la 51a Fira de les Garrigues i 16a de l'Oli Qualitat Verge Extra, que té lloc el 17, 18 i 19 de gener a les Borges Blanques. Entre les novetats d'enguany, hi ha una nova distribució d'espais i l'ampliació de la superfície exterior, amb la ubicació d'una carpa exterior al carrer Catalunya, on s'hi posaran 29 parades de productes alimentaris, mentre que al carrer Comerç s’hi posaran 24 parades d’artesans locals i 19 d’artesania ètnica i al carrer Indústria hi haurà cotxes i maquinària vinícola. També s'instal·la una nova carpa, a la plaça Europa, per a àpats populars i el primer concert Fira Rock, amb els grups Els Catarres, La Terrasseta de Preixens i DJ Uzbeque.

El protagonisme del certamen, però, gira al voltant del Pavelló de l'Oli, amb 26 estands de cooperatives, productors d'oli i almàsseres, i el pavelló Francesc Macià, destinat a una quarantena d'empreses i entitats. Serà a l'interior, que presenta un nou disseny i distribució d'espais, on hi haurà l’Espai gastronòmic i l’Espai promocional, on s'han organitzat degustacions, tallers, maridatges i demostracions culinàries.

Cursa de l'Oli i Tres Tombs
Com cada any, en el marc de la Fira se celebren també dos actes paral·lels multitudinaris. D'una banda, la Cursa de l'Oli del Club Atlètic Borges, que arriba a l'11a edició i aplegarà 850 corredors el matí de diumenge. El mateix matí té lloc la desfilada de carros i carrosses dels Tres Tombs de Sant Antoni al voltant del Passeig del Terrall. Cau de la programació, però, el concurs de graffitis que estava previst per dissabte al matí a una paret de la cooperativa La Borgenca, davant de l'institut Josep Vallverdú.

Jornades tècniques
A banda de totes les activitats relacionades amb l'oli, la gastronomia o la salut, el certamen compta també amb dues jornades tècniques relacionades amb el món agrari més estricte. Organitzades pel Departament d'Agricultura de la Generalitat, són sobre la nova Política Agrària Comuna (PAC) i els Plans de Desenvolupament Rural i sobre el sistema del canal Segarra-Garrigues.

Els horaris d'obertura del recinte firal són de 10 del matí a vuit del vespre. Consulta el programa sencer d'activitats en aquest enllaç.