COMARCA
- Llardecans

Llardecans votarà el canvi de nom de la Plaça de la Constitució

El ple municipal de Llardecans que se celebrarà a mitjans de febrer inclourà a l'ordre del dia la votació d'una moció a favor de canviar el nom de la Plaça de la Constitució, l'espai públic situat just davant de l'església parroquial. La moció, presentada pel nucli local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), considera que el nom actual fa referència a una norma que no afavoreix els interessos de la nació catalana. La proposta serà votada per un ple composat per quatre regidors de CiU i tres dILL-PM (PSC).

Continuïsme a les Borges i canvis a Alcanó
Una altra "Plaça de la Constitució" a la comarca és la plaça porxada que hi ha a les Borges i que fa temps que és objecte de debat sobre un possible canvi de nom. Finalment, el ple municipal va aprovar a finals de 2011 una moció presentada per la CUP segons la qual s'acordava el canvi de nom, però un any i mig després l'equip de govern va decidir sotmetre aquesta possibilitat a una consulta entre els veïns. L'empat resultant va fer desistir el consistori a fer efectiu el canvi i la plaça continua honorant la Constitució.

Darrerament també hi ha hagut canvis en el nomenclàtor d'alters municipis garriguencs, entre els quals Alcanó, que ara fa un any va decidir canviar el nom del carrer Joan Carles I per carrer de les Escoles.