COMARCA
- Les Borges Blanques

Tres anys més de vida a l'abocador comarcal

Les Borges Blanques ha solucionat com a mínim per tres anys més l’abocament i tractament dels residus que es generen a la comarca amb l’ampliació de l’abocador comarcal. Les obres s’han enllestit a finals d’aquest mes de setembre i han consistit en fer recréixer els murs de tancament de la zona est i oest del vas del dipòsit controlat així com també s’ha recrescut el pou de control.

Fins ara el dipòsit tenia uns 60.000 metres cúbics i ara, gràcies a aquestes obres, s’amplia ens uns 14.700 metres cúbics -el que suposa una capacitat total de 74.700 metres cúbics-. Tal i com explica Josep Solà, enginyer industrial del Consell Comarcal, l’objectiu era “allargar la vida del dipòsit controlat que tenim ara fins que se’n construeixi un de nou, ja que a l’actual li restava només un any de vida”. El pressupost de l’obra ascendeix a 96.526,79 euros.

D’altra banda, tot i l’ampliació, encara queden algunes actuacions pendents com, per exemple, l’accés a les instal·lacions pel camí de Cervià. Solà remarca que ara l’accés prioritari es fa a través de l’antiga Nacional, passat el restaurant Altell, agafant un camí asfaltant a la dreta. (S’ha de passar per sobre del pont nou que travessa la carretera nacional de Tarragona).

Deixalleria de Juneda

En un altre ordre de coses, la deixalleria de les Borges és per ara l’única instal·lació d’aquestes característiques que existeix a la comarca. No obstant, això serà fins d’aquí a poc temps. I és que, tal i com confirma Josep Solà, en breu, segurament el proper mes de novembre, es posarà en funcionament la nova deixalleria de Juneda amb una superfície de 1.000 metres quadrats que estarà ubicada al polígon de la carretera de Torregrossa.

La nova deixalleria de Juneda es posarà en funcionament en breu, segurament el proper mes de novembre

Tal i com SomGarrigues recollia en la seua edició 257 a principis de 2010, l’obertura de la deixalleria podria ampliar o variar el recorregut del servei de deixalleria mòbil que actualment només arriba a quatre pobles de la comarca (Juneda, Arbeca, Puiggròs i la Floresta). En qualsevol cas, són qüestions encara pendents de concretar des del Consell Comarcal de les Garrigues.