COMARCA, ECONOMIA
- Juncosa

El sector de la fruita es ven aquests dies a Berlín

A la darrera edició de la fira hi van assistir 58.000 persones de 130 països.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), organitza la participació de 16 empreses productores i exportadores de fruita, en el certamen més rellevant d’Europa dedicat a la fruita i les hortalisses, Fruit Logistica, que se celebra a la capital alemanya del 5 al 7 de febrer.

L’objectiu, segons el Govern, és "donar suport a les empreses en la millora del seu posicionament en els mercats exteriors i en l’establiment de nous contactes comercials. D’aquí que les empreses catalanes participants es presentin a Berlín com a integradores d’un dels mercats de distribució de productes frescos més importants del sud d’Europa".

Fruit Logistica és un saló internacional monogràfic, considerat com el líder mundial en aquest sector, i en la darrera edició del qual hi van participar 2.566 expositors representants de 78 països, amb una afluència de 58.000 visitants procedents 130 països, de l’àmbit de la comercialització, la importació i la distribució.

Entre les 16 empreses catalanes que hi participen hi ha Efoodprint Services SL, constituïda a Juncosa l'any passat i dedicada al disseny, desenvolupament, comercialització i distribució de software relacionat amb el sector i l'enginyeria i consultoria agronòmica. Les altres empreses són del Segrià, el Pla d'Urgell, el Barcelonès, el Gironès i el Baix Empordà.

Fruitcentre, centre de recerca en fructicultura
En el marc de la mateixa fira, el conseller Pelegrí presideix aquest dimecres l’acte de presentació de l’IRTA-Fruitcentre, una nova infraestructura, iniciada el setembre de 2009 i inaugurada el setembre de 2013, situada al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL), al turó de Gardeny.