COMARCA, CULTURA, ECONOMIA
- La Granadella

La Granadella aprova el projecte del Centre de la Cultura de l’Oli

L'espai farà especial èmfasi en la gastronomia (imatge: Aj. de les Granadella)

El ple de l’Ajuntament de la Granadella del 27 de gener va aprovar per unanimitat el projecte executiu i museogràfic del Centre de la Cultura de l’Oli. L’equipament s’ubicarà a l’antic convent del s.XVIII, situat en ple nucli històric de la població i que és de titularitat municipal.

Segons fonts municipals, el centre té per finalitat "promoure la cultura de l’oli amb especial èmfasi en la gastronomia", motiu pel qual comptarà amb els anomenats “Espais d’experiències gastronòmiques”, on es realitzaran maridatges gastronòmics, tastos d’oli, de vi i d’altres productes del territori, presentacions gastronòmiques, cursos de cuina per a escolars, professionals, etc...

Es vol que l’equipament sigui també "el km 0 de l’oleoturisme a la zona". En aquest sentit, a l’espai s’explicaran els atractius paisatgístics i patrimonials de l’oli al territori, els recursos turístics i culturals de l’oli, i també comptarà amb l’espai de les sensacions, l’oli i els sentits, etc.

El projecte té un pressupost de 381.150 euros i compta amb un ajut Leader per valor de 250.000. Un cop aprovat el projecte, el següent pas serà licitar l'obra, amb la previsió de finalitzar l'equipament abans d'acabar el 2014.

Les actuacions s’emmarca dins el Pla de Desenvolupament Local Oleoturisme i Economia del Coneixement de les Garrigues Altes. L’Ajuntament de la Granadella ha acordat destinar-hi part dels ingressos procedents de les centrals eòliques al seu municipi amb la finalitat de "crear activitat econòmica i ocupació per frenar l’envelliment de la població i l’emigració de la població jove de les Garrigues".