COMARCA

Detingudes tres persones presumptament relacionades amb robatoris en domicilis

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir el dia 3 de febrer un veí de Lleida, de 37 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’un delicte de receptació. Seguidament, el 9 i 10 de febrer van detenir un home i una dona, de 36 i 35 anys, veïns de Lleida i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de set delictes de robatori amb força.

A finals de setembre de l’any passat, els Mossos van iniciar una investigació arran de diversos robatoris amb força, en cases de les comarques de les Garrigues, Pla d'Urgell, Noguera i Segrià. En tots els casos, els lladres havien accedit als edificis forçant portes o finestres de la part del darrera de les cases. De l’interior havien sostret joies, diners i tot tipus de material de cert valor i fàcilment transportable.

Les indagacions realitzades pels investigadors van permetre detectar, el passat mes de gener, unes joies que constaven com a denunciades, les quals s’havien venut en un establiment de compra-venda d’or de la ciutat de Lleida.

El 3 de febrer, els Mossos van detenir l’home que anava a la botiga a realitzar les vendes. Paral·lelament, van estudiar les restes de les joies que es van localitzar a l’establiment i es va determinar que corresponien a peces que havien estat sostretes en sis robatoris diferents.

Després de totes les comprovacions, els Mossos van detenir la parella acusada de perpetrar els robatoris.

El detingut per receptació, que tenia antecedents, va quedar en llibertat després de declarar a comissaria. Es va determinar que només feia d’intermediari entre els presumptes lladres i l’establiment de compra-venda d’or, a canvi d’una comissió. La detinguda, també amb antecedents, va quedar en llibertat després de declarar a comissaria, atès que tenia menors d’edat al seu càrrec.

El tercer detingut, amb nombrosos antecedents per fets similars, va passar el 12 de febrer a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida. L’autoritat judicial va decretar l’ingrés a presó.