COMARCA
- Les Borges Blanques

Homenatge de les Borges als octogenaris

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha celebrat aquest diumenge per primer cop la Festa dels Octogenaris, un homenatge a 45 persones -acompanyades de més de 300 amics i parents- que han complert vuitanta anys durant el 2010.

L’acte es va dur a terme al Pavelló de l‘Oli. La regidora Carme Garcia ha destacat la importància que aquesta festa es mantingui i que es per això que “l’Ajuntament ha decidit donar-li un nou impuls per què entenem que és una festa amb un gran significat cívic en la qual es destaquen un seguit de valors molt importants per tal d’estructurar les nostres comunitats i cohesionar-les”. “D’aquesta manera s’homenatja públicament als ciutadans que han col·laborat en el progrés de la nostra societat i es posa de relleu que bona part del benestar i dels drets i llibertats col·lectives dels quals gaudim és el fruit d’un treball individual i col·lectiu moltes vegades anònim, però imprescindible per afrontar el futur i valorar el que tenim”, ha afegit Garcia.

En el seu parlament, l’alcalde, Miquel Àngel Estradé va destacar el paper important que correspon a la gent gran de cara a transmetre a les noves generacions que el benestar que tenim és el resultat d’una evolució i d’un progrés que han costat molts esforços i que el seu manteniment requerirà en un futur el compromís actiu de tothom, “perquè les societats només tenen i consoliden allò que han obtingut amb un treball constant i amb un sentit de comunitat arrelat”.