COMARCA
- Les Borges Blanques

La CUP de les Borges acusa de trànsfuga el seu regidor

El regidor, segon per la dreta, el dia de constitució del ple (foto: Aj. de les Borges).

La CUP de les Borges ha emès una nota de premsa en què acusa el qui fins fa unes setmanes era el seu regidor, Gerard Cabezuelo, de "trànsfuga polític". Segons l'assemblea local de la formació, "malgrat haver fet públic que retornaria l’acta de regidor als seus excompanys, constatem que un cop ell ha abandonat la formació política no té cap intenció de materialitzar el traspàs ni atendre el compromís expressat en públic i en privat setmanes enrere". A finals de desembre, Cabezuelo va anunciar en una entrevista a Ràdio les Borges que al gener deixaria la formació i actualment consta com a regidor no adscrit. 

La nota de la CUP afegeix que "tots els esforços fets darrerament en intentar trobar una sortida ètica i consensuada al cas han resultat infructuosos atesa la negativa de l’actual regidor a donar ni tan sols resposta de cap tipus a l’esmentada petició". "Atesa la situació i confirmada l’actitud evasiva i dilacionista de Gerard Cabezuelo, considerem que es tracta d’un cas de transfuguisme polític i, en conseqüència, emplacem les forces polítiques amb representació al consistori, majoritàriament acollides al pacte antitransfuguisme, a que censurin públicament l’actitud de l’edil i estableixin els mecanismes necessaris per tal que la seva situació en el ple municipal sigui la de regidor no adscrit".

El regidor assegura no haver rebut una petició formal
Per la seua banda, l'encara regidor ha assegurat a SomGarrigues que, tot i els contactes a nivell personal, no ha rebut cap comunicació oficial de la CUP de les Borges demanant la regidoria, tot i que manté la intenció de cedir la regidoria. Cabezuelo, d'altra banda, aclareix que el cas "no respon a cap transfuguisme, perquè no passo a cap altre partit, en tot cas, si en volen dir transfuguisme ideològic per haver discrepat dels posicionaments de les CUP de Ponent, això sí". En aquest sentit, equipara el cas amb el dels díscols del PSC, "que quan no estàs conforme amb certes votacions parlamentàries, et fan la creu".

Finalment, l'edil borgenc explica que està a l'espera d'una reunió amb la CUP nacional, "qui tampoc m'ha demanat la regidoria".