COMARCA, ECONOMIA
- La Granadella

Nou servei de suport domiciliari a la Granadella

El divendres 21 es fa una xerrada informativa.

L’Ajuntament de la Granadella té previst posar en marxa un servei de suport domiciliari municipal adreçat a la població amb més necessitat d’atenció social del municipi. L'objectiu, segons fonts municipals, és cobrir aquells serveis d’atenció a la persona que no queden coberts amb les prestacions públiques actuals i complementar-les, així com crear ocupació al municipi en l’àmbit de l’atenció a la persona.

Després de les Borges i Juneda, el de la Granadella és el tercer municipi de la comarca que implanta l'atenció domiciliària. S'ofereix, per exemple, higiene personal, control de medicació i alimentació o estimulació cognitiva. En quant als serveis d’acompanyament, es farà atenció en hospitalitzacions i convalescències, acompanyament fora del domicili, etc, així com vetlles hospitalàries, cangurs i altres.

Uns ajuts aprovats recentment per l'Ajuntament serviran per a bonificar el 50% del cost del servei als veïns del municipi i, en els casos que els serveis socials municipals determinin segons els barems establerts a l’ordenança reguladora, el servei podrà ser prestat de forma gratuïta.

La prestació ha estat adjudicat a la junedenca Fundació Serveis de Suport, especialitzada en aquest àmbit a les Garrigues i comarques veïnes. Per explicar la nova iniciativa a la població, hi ha una sessió informativa aquest divendres, 21 de març, a les 19h al Centre Cívic de la Granadella.