COMARCA, ECONOMIA
- Vinaixa

48 expositors seran a l'11a Fira de l'Oli i la Pedra de Vinaixa d'aquest cap de setmana

La pedra natural de Vinaixa, l'altre producte estrella del municipi.

L'Ajuntament de Vinaixa té confirmats 48 expositors per a l'11a edició de la Fira de l'Oli i la Pedra, que té lloc aquest cap de setmana. D'aquests, 15 són locals. El certamen, que torna a les dates habituals, concentra el gruix d'activitats el diumenge, tot i que el dissabte al matí ja hi ha organitzada una caminada popular, amb esmorzar per als participants. El diumenge, de 9 a 11h, hi haurà esmorzar gratuït a la cooperativa amb arengades, botifarra a la brasa, pa torrat i l'oli verge extra local. 

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, serà l'encarregat d'inaugurar la Fira, que també inclou al programa una visita guiada pel nucli històric i l'església, exposicions, taller de sabó, exhibició d'aus rapinyaires, dinar popular al Casal Vinaixenc i concert de la Massa Coral els Cantaires de Juneda.

Aquesta és l'última Fira de l'Oli de la temporada a les Garrigues, que va arrencar fa cinc mesos amb els primers litres fruit de l'inici de la collita. La de Vinaixa, a més, posa també el focus en un altre producte estrella del municipi: la seua pedra natural.