COMARCA, CULTURA
- Arbeca , Juneda , Les Borges Blanques

Les Borges acull una trobada de 450 nens i nenes d'escoles de música de Ponent

Grup d'Arbeca preparant la representació

El Pavelló de l'Oli de les Borges serà l'escenari, aquest dissabte 5 d'abril, de la primera trobada que l'Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM) organitza entre els centres de Ponent i que aplegarà uns 450 nens i nenes d'entre 4 i 10 anys.

L'eix temàtic de la trobada és la cantata “Florinda, la Vaca Pallassa”, un conte escrit i narrat per l'artista Manel Justícia que intepretaran els infants en dues sessions d'uns 25 minuts cada una (a les 12h i a les 13h), per tal de poder encabir tots els participants. La història reivindica la importància de l’esforç i la voluntat per aconseguir propòsits. 

Els alumnes participants han rebut de regal una samarreta amb la imatge de la Florinda, que lluïran durant el dia del concert. El mateix dissabte també es podrà comprar el conte de la cantata, que va acompanyat d’un CD i les partitures amb acords de les cançons i de la part instrumental sola per tal que el nens i nenes puguin cantar damunt de l’acompanyament.

A més de l'Escola de la Mancomunitat de Municipis per la Música de les Garrigues (les Borges, Juneda i Arbeca), hi participaran nens i nenes de centres educatius de Lleida, Alcarràs, Ivars d'Urgell, el Pallars, Agramunt, Alcoletge, Alpicat, Artesa de Lleida, Bellpuig, Puigverd, Rosselló, Sant Guim de Freixenet, Tàrrega i Torrefarrera. L'any 2012 ja es va dur a terme aquesta producció, aleshores a Manresa, amb 19 escoles participants i 700 alumnes.