COMARCA

La tercera jornada del Curs d’Oleoturisme a les Garrigues compta amb 25 assistents

El Centre Cívic de la Granadella va acollir el passat dilluns, 28 d’abril, la tercera sessió del Curs d’Oleoturisme de les Garrigues.

Aquest curs, organitzat per l’Associació pel Foment del Turisme a les Garrigues i l’ECA de les Borges Blanques i amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Granadella, vol fromar les empreses en la cultura de l’oli i les tècniques per crear productes turístics. Les classes s’imparteixen de manera alternada entre els pobles de la Granadella i les Borges Blanques.

Martí Terés, de l’empresa de Vinaixa Oleum Flumen, va ser l’encarregat de la primera part de la sessió. A més a més d’explicar els possibles usos de l’oli verge extra a la gastronomia, va acabar l’explicació, amb uns maridatges gastronòmics, entre els quals, els participants van poder degustar tomàquets cor de bou amb tapenada i oli o macedònia de fruita del temps amb oli i vinagre.

La segona part de la jornada va anar a càrrec de Marcel Vidal, membre del Panell de Tast d’Olis de Catalunya. Aquest va explicar als assistents les característiques de l'oli verge extra i també va comentar un tast tècnic d’olis.

La propera sessió del curs serà el dilluns 12 de maig.