COMARCA
- Les Borges Blanques

Mossos de les Garrigues es demarquen dels crits espanyolistes d'alguns agents del cos i demanen una rectificació pública

És la primera vegada que un col·lectiu de Mossos es manifesta en aquest sentit (foto: SomGarrigues)

Un grup d'agents dels Mossos d'Esquadra que treballen a les Garrigues s'han desmarcat, a través d'un comunicat, de les proclames espanyolistes que diversos agents del cos fa un temps que duen a terme en actes públics, vehiculats sovint pels sindicats policials, com va succeir el passat 29 d'abril en una protesta durant el Dia de les Esquadres a Barcelona.

El desmarcament dels Mossos de la comarca es manifesta en un document per al qual s'estan recollint signatures i que compta ja amb una trentena dels 38 treballadors (un 80%) de la comissaria de les Borges. Allí, el col·lectiu de Mossos de les Garrigues expressa el "rebuig i indignació davant d’aquests fets i exigeix als sindicats que hi van participar una rectificació pública expressa, no solament interna" i manifesta no sentir-se representat per aquestes entitats (SME, CAT i SPC). Així mateix, anuncien baixa conjunta sindical en cas de no produir-se aquesta condemna de forma clara i remarquen la seva "funció de servei a la societat a la que pertany en tant que policia nacional catalana".

"El més greu és que no hi ha hagut recitficació encara per part dels líders sindicals d'aquests actes i, no només això, sinó que al comunicat que van presentar denunciaven la `politització nacionalista' dels Mossos d'Esquadra per part del Govern", expliquen.

Iniciativa pionera
Aquesta és la primera vegada que un col·lectiu de Mossos d'una zona concreta, a títol individual i fora de la seua feina, es manifesta públicament. De fet, la seua intenció és que aquest pas es reprodueixi entre els agents d'altres comissaries del país. 

D'altra banda, el col·lectiu té la intenció de dur a terme properament una concentració de davant el local de les Borges per la presència de la bandera espanyola, l'única que hi ha a la comarca de les Garrigues.