COMARCA
- Les Borges Blanques

Creu Roja organitza una caminada solidària contra la pobresa

Els participants entraran al Sorteig d'Or del juliol.

Creu Roja de les Garrigues ha organitzat pel diumenge 1 de juny la primera Marxa de l'Or, una caminada popular que, a banda de fomentar l’activitat física i els hàbits saludables, vol servir també per recaptar fons per als projectes de lluita contra la pobresa que gestiona l’entitat.

El preu de la inscripció és de 10 euros i cada participant rebrà una butlleta del Sorteig d’Or de la Creu Roja, a banda de l’avituallament, l’esmorzar i un detall sorpresa. Els fons recollits de la venda de les butlletes del Sorteig d’Or es destinaran als projectes d’ajuda humanitària que l’entitat duu a terme a les Garrigues i, sobretot, als projectes de lluita contra la pobresa i l’exclusió social enmig de l’actual context de crisi econòmica.

La I Marxa de l’Or compta amb el suport de l’Ajuntament de les Borges, el Consell Comarcal, la Diputació, el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat, així com del Consell Esportiu de les Garrigues, l’Oficina Jove de les Garrigues i el Centre Excursionista Borges. També hi col·laboren una vintena d’empreses, en bona part de la mateixa comarca.

El secà borgenc
La caminada s’iniciarà a les 8 del matí al Passeig del Terrall de les Borges i el seu recorregut serà d’uns 15 quilòmetres, que permetran descobrir els atractius de la zona de secà del sud del terme en direcció a les Roques Guàrdies, el Pla del Sec i el Pla del Rispa, prop del turó dels Bessons. Les persones interessades poden inscriure’s directament a la seu de Creu Roja Les Garrigues, al Punt d’Informació Juvenil de les Borges, al Centre de Jardineria Terrall o a la llibreria Quaderns.

35è Sorteig d'Or
La Creu Roja ja ha iniciat la campanya del Sorteig d’Or de 2014, un sorteig anual amb què es recapten fons per a desenvolupar els seus projectes socials i humanitaris. Per a aquesta 35a edició, que es farà el 17 de juliol a Bilbao, Creu Roja mobilitza de nou el seu voluntariat, socis i sòcies, personal, empreses i organitzacions associades en la venda de butlletes. Els premis són un primer de 3 milions d'euros, un segon d'1,5 milions d'euros i un tercer de 750.000 euros o el seu contravalor en or i centenars de premis de menor quantia.

Curs de socorrisme
D'altra banda, aquesta setmana acaba el termini d'inscripcions al curs de socorrisme i primers auxilis que l'entitat organitza entre el 19 de maig i el 7 de juny i després del qual s'obté el diploma i el carnet de socorrista terrestre. La durada és de 10 hores i el preu de 60 euros. Els interessats poden adreçar-se a lesgarrigues@creuroja.org o trucar al telèfon 973 14 34 93.