COMARCA
- Les Borges Blanques

Tercera jornada sobre la diabetis a les Borges

S'espera que hi participin unes 80 persones.

La regidoria de Benestar Social, Família i Salut de l’Ajuntament de les Borges i l’Associació de Diabètics de Catalunya -delegació de Lleida i les Borges- organitzen aquest divendres, 16 de maig, les III Jornades de Salut i Diabetis, que tindran lloc al Casal de la Gent Gran i durant les quals hi haurà sessions d’activitat física i xerrades sobre aquesta malaltia.

S’espera que prenguin part de les activitats una vuitantena de participants. A les 10h del matí hi ha sessió d’activitat física a càrrec de Mireia Serra, monitora de gimnàstica. Seguidament, degustació de productes aptes per a diabètics i xerrades informatives i consells sobre salut. S’informarà sobre l’ús i el bon ús dels medicaments i sobre nutrició i alimentació equilibrada. La jornada inclou un sorteig de productes a càrrec de l’Associació.

Segons dades facilitades per l’Associació, a la comarca de les Garrigues hi ha unes 1.500 persones afectades per la diabetis.

La regidora també ha destacat que durant la jornada s’informarà als padrines i padrines usuaris del Casal del proper inici de les caminades en benefici de la salut, que tindran lloc dos dies per setmana durant un mes i mig. Les sortides començaran quan finalitzin les sessions d’activitat física del Casal, previsiblement a finals del mes de juny.