COMARCA

Les Garrigues aposten pels partits sobiranistes: CiU i ERC són els més votats en tots els pobles

Convergència i Unió (CiU) ha estat la força política més votada a les Garrigues Administratives amb un 37,33% dels sufragis, seguida de prop per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), amb un 37,18%. La diferència amb què aquests partits s'han imposat sobre les altres formacions demostra que a la comarca hi ha una forta aposta pels partits sobiranistes. El PSC, en canvi, pateix una desfeta i amb només un 6’64% dels vots, en perd gairebé un miler respecte als comicis del 2009.


CiU ha estat el partit més votat en 14 dels 24 pobles de les Administratives i ERC, per la seva part, s’ha emportat la victòria als altres 10. La segona posició també se l’han repartint les dues forces polítiques, menys a la població dels Omellons, on la segona força més votada ha estat el Partit Popular de Catalunya (PPC), per darrera d’ERC.


D'altra banda, a les Garrigues Històriques, es repeteix el patró: ERC ha guanyat a 5 dels 9 pobles, mentre CiU s’ha emportat la victòria als altres 4.


La participació, igual que a nivell europeu i català, ha augmentat considerablement. Tot i que, l'índex d'abstenció a la comarca ha estat del 50,07%.

En aquest enllaç podeu consultar les dades de cada poble.