COMARCA, CULTURA, ECONOMIA
- Almatret , Llardecans , Maials , Sarroca de Lleida , Torrebesses

Es presenta oficialment la Comunitat de Municipis del Segrià Sec

La presentació ha tingut lloc a la sala de plens del Consell del Segrià.

Aquest dijous, 29 de maig, s'ha presentat oficialment, a la seu del Consell Comarcal del Segrià, la Comunitat de Municipis del Segrià Sec, formada per cinc pobles de les Garrigues històriques: Almatret, Llardecans, Maials, Sarroca de Lleida i Torrebesses.

El president del Consell Comarcal, Pau Cabré, ha destacat la importància de la iniciativa, al tractar-se de municipis amb trets comuns, com el fet de ser de secà, de tenir en la producció d'oli un dels pilars econòmics i de disposar d'un valuós patrimoni natural i arquitectònic. Cabré ha ofert el suport del Consell al projecte i ha remarcat que municipis governats per diferents colors polítics s’uneixin envers un objectiu comú: l'impuls turístic i econòmic de la zona.

El tècnic del projecte, Juanjo Pérez, ha explicat el full de ruta de la Comunitat, que es remunta a l'any 2009, quan els cinc municipis van iniciar un programa de col·laboració, centrat inicialment en el turisme però que va anar obrint-se també a altres fronts. El 2012 es va redactar el Pla Estratègic del Segrià Sec, que va determinar cinc ínies d'actuació, sintetitzades en serveis a les persones i empreses i promoció turística.

En aquest sentit, la Comunitat s’encarregarà, per exemple, de dissenyar, promoure i executar projectes de desenvolupament econòmic, afavorir l’ocupabilitat dels treballadors del territori, promoure la recuperació del patrimoni cultural, natural i arquitectònic, liderar actuacions conjuntes i pròpies de cada poble en turisme o col·laborar amb els agents econòmics i associacions locals en l’àmbit de l’oleoturisme, el turisme de patrimoni, de la pedra seca i el turisme de natura.

Per a aquest any, algunes de les actuacions previstes són la creació de serveis d’orientació sobre l’emprenedoria, consolidació empresarial i orientació laboral, inici d’un projecte de foment de l’oleoturisme en col·laboració amb el Consell Comarcal del Segrià i el Consorci Garrigues pel Desenvolupament del Territori.

Fulletó turístic i sorteig
En el marc del Pla Estratègic, s'ha editat un fulletó d'informació turística, que serà distribuït per diferents oficines de turisme i en què s’hi incorpora informació general dels pobles i llocs de visita. També inclou un targetó amb espais per adherir-hi cinc enganxines, disponibles als establiments comercials, bars, restaurants i serveis públics de cadascun dels pobles de la Comunitat. Les persones que aconsegueixin les cinc enganxines abans de l'11 de setembre de 2014 participaran al sorteig d’un lot de productes de la zona.