COMARCA, CULTURA
- Les Borges Blanques

La duresa del paisatge garriguenc, en una exposició de fotografia i escultura

La mostra es podrà visitar fins el 21 de juny (imatge: Biblioteca Pública de Lleida).

Aquest divendres, 30 de maig, té lloc a les vuit del vespre la inauguració de l’exposició col·lectiva "Pols, cops i esquerdes", organitzada pel Centre d'Arts 25400 i que acull forografies d'Andrew Condon i Llorenç Melgosa i escultures de Sara Ponsarnal i Marta Pruna.

El conjunt d’obres proposen una mirada impactant sobre les Garrigues i el seu paisatge dur i de secà. que es podrà visitar fins el 21 de juny a la planta -1 de l’Espai Macià de les Borges. L'entrada és gratuïta. Anteriorment, la mostra s'ha exposat a la Biblioteca Pública de Lleida i a Esterri d'Àneu.

ANDREW CONDON (Irlanda, 1967)
Nascut i crescut al camp a prop de Sligo, poble situat a l'oest d'Irlanda, ha viscut als EUA, Mèxic i Catalunya. Fotògraf autodidacta, es va dedicar exclusivament a la fotografia durant set anys sabàtics, deixant al marge la seva carrera professional com a informàtic. Ha fet una sèrie de llibres de fotos inèdites i unes exposicions a les Garrigues com la del Centre d'Arts de Juneda.

LLORENÇ MELGOSA (Lleida, 1954)
Fotògraf titulat per l'Escola Industrial de Barcelona (1977), ha dedicat gran part de la seva vida a la fotografia publicitària. Exposa per primer cop l'any 2003 a l'I.E.I. i al Museu Morera. Ha publicat dos llibres, "Visions de la Seu Vella" i "Lleida retrat en color". Posteriorment ha realitzat diverses exposicions més, tant individuals com col·lectives, entre les quals cal esmentar "Lleida 180º". La seva obra està present en diverses col·leccions, tant particulars, com en entitats oficials.

SARA PONSARNAL (Lleida, 1970)
Un simple cop d'ull al seu taller ens transporta a un món on un rusc de petits personatges bateguen en pedra i bronze, un elenc infinit, no tant pel que fan, sinó per com se senten.
Autora d'obres com l'escultura d'Anna Frank, el monument a Pi i Maragall o el parc de Pere Calders, totes elles a la ciutat de Barcelona.
Des de fa vuit anys viu a Granyena de les Garrigues.

MARTA PRUNA (Barcelona, 1970)
Llicenciada per la Facultat de Belles Arts, a la Universitat de Barcelona, amb el títol de "Suficiència Investigadora", i Erasmus a algunes ciutats europees, Linz i Frankfurt (Städel Schule am Main). Ha participat en 12 simpòsiums d'Europa i Asia, i des de llavors no ha parat de fer exposicions a Catalunya, Suïssa, Àustria, Alemanya i Holanda. Ha guanyat alguns premis a Madrid, i la seva obra és present en alguns museus i col·leccions privades.