COMARCA, CULTURA
- Les Borges Blanques

Els borgencs 'The Assclats', a la final del Pepe Marin Rock Festival

L’onzena edició del Pepe Marin Rock Festival de Lleida ja té finalistes, i entre aquests hi ha el grup de garage-punk "The Assclats", format per tres membres de les Borges i un del Cogul. A la final, que tindrà lloc el 20 de juny a la nit a la sala La Boîte, competiran amb Sound Tyranny, SteinBock, Tu Rai i Pandora.

Sound Tiranny és un quintet de Lleida de metal nòrdic, SteinBock és un trio de hard-rock metal de Lleida, Tu Rai és un grup de punk-rock del Pla d’Urgell i Pandora és un quintet d’Albesa de heavy-rock. El jurat del concurs ha escollit aquests grups entre els 11 presentats al certamen en l’edició d’enguany. Com a reserva han quedat els grups Blaze 10 i ShockDown.

El dia de la final, cada grup disposarà d’un màxim de 30 minuts per mostrar el seu repertori musical. Tots els finalistes obtindran com a premi actuacions a diverses festes. El primer premi consistirà en una actuació remunerada a la Festa Major de Lleida 2015 i, el segon, en una actuació a les Festes de la Tardor de Lleida.

El concurs va nèixer l'any 2003 a les festes de Pardinyes, per recordar el fotògraf Pepe Marin i per promoure els grups de Ponent i la música en directe.