COMARCA, CULTURA
- Les Borges Blanques

Acord per a la cessió mútua de material entre l'Arxiu Tarradellas i l'Espai Macià

L'Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, que porta el nom de la filla de l'últim president de la Generalitat a l'exili, i l'Espai Macià es cediran mútuament fotografies digitalitzades per ampliar els dos fons documentals. Així ho han fet públic aquest dimarts els responsables dels dos equipaments, l'abat de Poblet i l'Ajuntament de les Borges.

L’abat, José Alegre, ha visitat el centre borgenc acompanyat de Montserrat Catalán, directora de l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, que conté informació sobre la guerra, l’exili i la transició, i que va ser donat al monestir l’any 1981, quatre anys abans de la mort de Tarradellas. Durant la seva visita, Alegre i Catalán han fet un recorregut pels diferents espais del centre d’interpretació dedicat a Francesc Macià, acompanyats pel responsable de l’equipament cultural, Josep Segura, i del regidor de Cultura de l’Ajuntament de les Borges, Francesc Macià. Aquest últim ha valorat molt positivament “l’interès que han mostrat l’abat de Poblet i la directora de l’Arxiu Tarradellas, un fons molt valuós format per més de dos ilions de pàgines, a l’hora de venir a conèixer l’Espai Macià, que a hores d’ara ja és un referent tant per les Borges com per Catalunya”.

El regidor ha reivindicat la importància de l’acte d’avui, “que certifica la col·laboració mútua entre l’Arxiu Tarradellas i l’Espai Macià, dues de les institucions catalanes creades amb l’objectiu de difondre el llegat dels nostres expresidents, i en definitiva, de la nostra història com a país”. Per la seva part, Montserrat Catalán ha mostrat el seu entusiasme durant la visita a l’Espai Macià, que ha catalogat com un equipament “esplèndid, d’un alt nivell i amb un gran futur”.