COMARCA
- Les Borges Blanques

La JNC premia el cicle formatiu d'olis i vins de l'INS Josep Vallverdú

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) a les Garrigues -les joventuts de CDC- ha concedit el Premi Compromís 2014 a la primera promoció del cicle de grau mitjà d’elaboració d’olis i vins, que s'ha impratit aquest curs per primera vegada a l'INS Josep Vallverdú de les Borges. Aquest premi reconeix la persona o entitat que destaqui a nivell comarcal per la defensa de les llibertats nacionals de Catalunya i el seu compromís amb la llengua, la cultura i el territori. En aquesta ocasió, s'ha volgut reconèixer "la professionalització de la temàtica per excel·lència de la comarca, l’oli, i d’una d’emergent com és el vi", explica el cap comarcal de JNC, Jordi Sumalla, que durant l'entrega també va fer èmfasi en la formació dual entre el centre educatiu i les empreses del sector. 

El lliurament es va fer a l'Espai Macià i va comptar amb la presència de la directora de l’institut, Antonieta Bernat, l’alcalde de les Borges, Enric Mir, el delegat d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés i el mateix Jordi Sumalla, així com alguns alumnes del cicle. També hi van assistir el senador per CiU Ramon Alturo, la diputada al Parlament, Ramona Barrufet, i l'alcalde de la Floresta, Jaume Setó, municipi que va rebre el premi Compromís l’any passat per l'organització de la Setmana Cultural.

L’acte va acabar amb un piscolabis per a tots els assistents i un tast de vi i cervesa artesana feta pels mateixos alumnes del cicle.