COMARCA, CULTURA
- Les Borges Blanques

Millores a l'entorn de l'ermita de Sant Salvador de les Borges

(foto: Aj. de les Borges)

L’Ajuntament de les Borges ha iniciat aquest dilluns les obres de millora de l’entorn de l’ermita de Sant Salvador, ubicada a 3 quilòmetres de la població, a la carretera en direcció a Cervià de les Garrigues. Els treballs inclouen la reposició i millora d’un mur de pedra seca que limita amb la carretera i l’arranjament de l’entrada de l’ermita amb la construcció d’un altre mur. 

El consistori, junt a l’Associació Amics de Sant Salvador, s’encarrega durant l’any del manteniment d’aquest espai emblemàtic de les Borges, si bé és durant els mesos d’estiu quan els veïns en fan més ús. En aquest sentit, l’alcalde, Enric Mir, ha remarcat que les obres “tenen lloc prèviament a la celebració de l’Aplec anual de Sant Salvador, que es fa pels volts dle 6 d'agost i que acostuma a aplegar mig miler de persones”.

Aquestes reformes formen part del projecte endegat fa dos anys per l’Ajuntament en col·laboració amb l’Associació d’Amics de Sant Salvador amb l’objectiu de potenciar l’entorn de l’ermita, declarada l’any 2002 Bé Cultural d'Interès Local. Les actuacions han inclòs la instal·lació d’un sistema de reg per goteig a les moreres i lledoners situats en una zona annexa a l’ermita i el condicionament de l’espai destinat a la barbacoa.