COMARCA, CULTURA
- La Pobla de Cérvoles

L'associació de dones de la Pobla es transforma en associació cultural

L'associació de dones La Jonquera, de la Pobla de Cérvoles, és ara l'associació Mosquits -nom amb què es coneix popularment la gent del municipi-. Després de dos anys de funcionament -era una de les associacions de dones més noves de la comarca-, s'ha vist que, malgrat tots els intents, hi havia la meitat de la població que no se sentia vinculada amb les activitats de l'entitat. Per això, s'ha decidit finalment crear una nova associació, de caràcter genèric i cultural, oberta a tot tipus de soci.

La intenció és mantenir la línia d'activitats habitual, però amb la voluntat d'incorporar, amb el canvi, més socis i, per tant, més veus, de manera que una major pluralitat acabi aportant noves activitats o nous enfocaments. De moment, pel 26 de juliol s'ha preparat un cinefòrum -cosa novedosa a la Pobla- sobre qüestions de gènere. La nova entitat també s'implicarà en la cmapanya Mulla't per l'Esclerosi Múltiple. Malgrat el canvi, està previst que l'associació Mosquits formi part també de la Federació d'Associacions de Dones de les Garrigues, entenent que es continuarà fent càrrec de les activitats que feia La Jonquera.

La junta de l'anterior associació va posar el càrrec a disposició de l'assemblea, però aquesta va acordar renovar la confiança en la mateixa gent. De moment, a més, s'hi ha incorporat ja un noi com a nou membre.