COMARCA
- Maials , Torrebesses

Continua la campanya espanyolista de tombar estelades

(foto: ANC Maials)

La campanya iniciada fa uns mesos per part d'alguns sectors espanyolistes en contra de símbols independentistes continua fent incursions, de tant en tant, a les Garrigues. Aquesta vegada ha estat a Maials i Torrebesses. A Maials, s'ha serrat durant la nit de dilluns a dimarts el màstil de l'estelada. És la segona vegada en poques setmanes. Fa uns dies, l'estelada que onejava a Torrebesses, plantada durant la Setmana Cultural de finals de maig, va ser substituïda per una bandera espanyola, que al cap de poc va ser retirada.

Aquest és l'últim epidosi, de moment, d'un seguit d'accions vandàliques de caràcter espanyolista i que, a més de la destrucció de màstils o crema d'estelades (Juneda, Arbeca, les Borges, Cervià) han inclòs, també, pintades a murals (Arbeca), parets (Castelldans) i fins i tot, com a les Borges, seus de partits (CiU), equipaments municipals (Espai Macià) o centres d'ensenyament (INS Josep Vallverdú). En aquests últims casos, les pintades anaven signades per un grupuscle neonazi, de recent creació a Lleida.

També una pàgina lleidatana de facebook es vanagloria d'aquest tipus d'accions. Els seus administradors estarien vinculats a un grup xenòfob molt reduit. De fet, tot indica que es tracta de grupuscles petits, o un de sol, procedents de Lleida, que es passen les nits recorrent diversos municipis, fan les accions i se'n tornen.