COMARCA, CULTURA

Més d’una vintena d’entitats portaran la cultura popular a l’Albagés

L'anterior edició es va fer a la Floresta l'any 2012.

El Consell Comarcal de les Garrigues ha organitzat, per al dissabte 12, la novena edició de la Mostra Cultural, en què enguany hi prendran part més de 24 entitats de la comarca, a més de persones i alguna empresa que mostraran les seues creacions. L’acte començarà a dos quarts de 5 de la tarda amb l’arribada dels participants i el muntatge dels espais expositius, però l’acte inaugural es farà a les 5 de la tarda a la Sala de Ball de l’Albagés. 

Més de 24 entitats
Després de la inauguració, l’Escola de Campaners de les Borges farà un repic des de l’església catòlica de Sant Joan Baptista. En acabat, un tast servirà per presentar el llibre La nova cuina de les Garrigues. A partir de les 6 s’obriran els espais expositius, amb la participació de l’Associació Amics dels Vilars, el Centre d’Estudis de les Garrigues i el Centre d’Estudis de Granyena, i es farà una cercavila.

Mitja hora més tard, l’Esbart Dansaire d’Arbeca oferirà un taller i arribaran les sardanes, amb l’Agrupació Sardanista Arbeca Nostra, la colla Brut Natura de les Borges, l’Agrupació Sardanista de Castelldans i l’Agrupació Sardanista de Juneda. A dos quarts de vuit hi haurà un concert amb el borgenc Orfeó Terrall, el Cor Junedenc, l’arbequina Coral Harmonia, la Coral Veus del Camp del Soleràs i la Coral L’Olivera de Castelldans.

En acabat, recital de poesia amb el grup de Teatre Nissaga de les Borges. A un quart de 10 de la nit arribarà el sopar, que caldrà reservar abans del dia 8. Després serà el torn de la batucada de Fot-li Fort Percussió, de la Floresta, abans que els Rojos de Junda i els Calents i Cornuts portin el foc. A mitjanit començaran els concerts amb grups de rock de la comarca, com són Arrels Garrigues, Llibertat Condicional i Expresidiarios.