COMARCA
- Les Borges Blanques

Detenen tres persones de Tàrrega a qui imputen robatoris silenciosos, un a les Borges

(foto: Mossos d'Esquadra)

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes i una dona, d’edats compreses entre els 29 i 44 anys i veïns de Tàrrega, com a presumptes autors de nou delictes de robatori amb força a l’interior de domicili. Entre aquests n'hi hauria algun de comès a les Borges Blanques.

A principis de juliol la Unitat d’Investigació de la Noguera va iniciar una investigació en detectar un seguit de robatoris en domicilis, comesos de matinada, mentre els ocupants dormien a l’interior. Els habitatges tenien en comú que eren cases unifamiliars, apartades del nucli urbà o amb una ubicació que permetia un accés discret per part dels lladres.

Detinguts a l'acte
Arran dels fets, els Mossos van muntar un dispositiu de controls a les carreteres de les comarques més afectades, per tancar la zona si es rebia l’avís d’un nou robatori. Passades les tres de la matinada del 26 de juliol, els propietaris d’un habitatge de Vilanova de Bellpuig van alertar que uns lladres acabaven d’entrar a casa seva. Es van despertar quan algú manipulava el pany de l’habitació on dormien i quan van buscar l’origen del soroll, van veure un home dins la cuina que va fugir corrents al ser descobert.

Al tenir coneixement del robatori, els Mossos van activar un dispositiu de vigilància a les carreteres properes al municipi. Al quilòmetre 83 de la C-233, prop de Bellpuig, una patrulla va aturar un turisme sospitós, ocupat per una parella. A l’interior del vehicle hi havia objectes que acabaven de ser sostrets a Vilanova de Bellpuig, per la qual cosa els dos ocupants van quedar detinguts.

Al dia següent, es va realitzar una entrada i perquisició al domicili dels detinguts a Tàrrega. Durant l’escorcoll els agents van localitzar una quarantena d’objectes, entre els quals hi havia joies i aparells electrònics, entre d’altres. La major part dels objectes costaven com a sostrets als robatoris denunciats.

Durant l’actuació policial també es va detenir un home que vivia al domicili, el qual també estaria presumptament implicat en els delictes.

Els mossos imputen a les tres persones un total de nou robatoris amb força, dos d’ells en grau de temptativa, comesos entre el 8 i el 26 de juliol, en domicilis de Alentorn i Cubells (Noguera), Alamús (Segrià), Borges Blanques (Garrigues), Sidamon i Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell).

Segons fonts policials, els lladres planificaven molt bé els robatoris. A les tardes sortien amb el cotxe i passaven pels diferents pobles de la demarcació. Durant les rutes buscaven les cases que podien ser susceptibles del seu interès. Un cop marcat l’objectiu, tornaven entre la una i les quatre de la matinada i forçaven algun dels accessos a l’habitatge. El mètode que més utilitzaven per forçar les portes era el conegut com a “bec de lloro”, que consisteix en el trencament del bombí del pany.

A l’interior dels domicilis robaven tot tipus d’objectes de valor, fàcilment transportables. Entre el material sostret hi havia joies, diners, ordinadors, càmeres fotogràfiques, telèfons mòbils, etc.

Fins hi tot, a l’entrada i perquisició al domicili dels detinguts es van trobar objectes i joies que no constaven com a sostretes en cap dels robatoris coneguts. Per aquest motiu la investigació continua oberta i no es descarta que els implicats puguin estar relacionats amb altres fets delictius.

Els detinguts, un dels quals tenia antecedents, van passar el 28 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer. El jutge va decretar l’ingrés a presó de tots tres.