COMARCA
- Llardecans

Detingut per un robatori en una granja de Llardecans

Els Mossos d’Esquadra van detindre el 24 de juliol un home de 46 anys, veí de Balaguer, com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb força, un dels quals ocorregut en una granja de Llardecans.

Els fets es van produir el 21 de juliol. Pels volts de les quatre de la tarda, el propietari de la granja va arribar al lloc per comprovar l’estat dels animals. En obrir la porta d’una de les naus va veure a l’interior dos desconeguts, que van sortir corrents per una porta lateral i van fugir apressadament amb una furgoneta.

El propietari va comprovar que li havien provocat quantiosos danys al sostreure-li canonades de coure, abeuradors per a bestiar i altre material fèrric. Va alertar els Mossos pel robatori que havia patit.

L'endemà, el propietari d’una empresa de transports de Vilanova de Segrià va denunciar que li havien robat diversos recanvis de camió. Algú havia trencat la tanca perimetral de l’empresa i hi havia sostret el material.

Al tractar-se de material fèrric, els Mossos van inspeccionar les deixalleries de la zona i, després de diverses indagacions, van localitzar el material sostret a l’empresa de camions en una deixalleria de Torrefarrera. Un cop identificada la persona que l’havia venut, es va iniciar la seva recerca.

Paral·lelament, els investigadors també van identificar el propietari de la furgoneta que estava relacionada amb el robatori de Llardecans. Es tractava de la mateixa persona que havia venut el material a la deixalleria. El 24 de juliol el van localitzar i detindre.

L'acusat, que tenia nombrosos antecedents per fets similars, va passar el 25 de juliol a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida, que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.