COMARCA, CULTURA
- El Vilosell

15 anys de recerca local al Vilosell

El Centre d'Estudis Locals (CEL) del Vilosell celebra aquest cap de setmana els seus 15 anys de vida. Nascuda amb l’objectiu de posar llum a la història del municipi i recuperar el seu patrimoni cultural, va ser la primera entitat d’aquest tipus a la comarca, tot i que existia, d’una manera informal, el que després seria el Centre d’Estudis de les Garrigues, amb qui l’entitat vilosellenca col·labora estretament. Actualment, compta amb uns 90 socis, en un municipi de menys de 200 habitants.

Amb motiu dels 15 anys, aquest divendres 8 d’agost es presenta a l’ermita de Sant Sebastià el número anual de la revista Talaia, a càrrec de Francesca Cama. Entre els continguts hi ha un estudi de Vicenç Aguado, president de l’entitat, sobre l’evolució de l’antiga bassa comunal fins a convertir-se en l’actual plaça. La gestió del forn comunal, la vida de l’autor teatral Rossend Llurba i documents diversos de la història local completen el número.

Dins dels actes commemoratius, dissabte s'inaugura l'exposició itinerant "El món agrari a les terres de parla catalana", que romandrà oberta el diumenge matí i tarda i el dilluns de 8 a 10 del vespre. Des de l'any passat, el CEL del Vilosell compta amb una entitat germana, el Centre d'Estudis Locals de Granyena de les Garrigues.