COMARCA
- Les Borges Blanques

Èxit d'assistència a la I Fira de Modelisme de les Borges Blanques

Més de 4.000 persones han passat aquest cap de setmana pel Pavelló de l’Oli de les Borges Blanques per gaudir de la I Fira de Modelisme i Wargames que organitza l’Associació Airborne Lleida i l’Ajuntament. Els amants dels jocs de guerra han pogut veure des de soldadets en miniatura fins a una exposició de material bèl·lic autèntic, i vehicles i uniformes militars de tamany real. I és que enguany el certamen ha dedicat una atenció preferent a la II Guerra Mundial. A la fira també s’hi ha desenvolupat un seguit de jocs d'estratègia que van permetre al públic, especialment el més jove, passar una bona estona i posar a prova les seves habilitats per tal de competir lúdicament amb altres jugadors i fer noves amistats.

Des de l’organització es parla d’èxit d’assistència, cosa que ja ha permès decidir que hi haurà una segona edició per a la qual es buscarà la corresponent especialització temàtica que podria girar al voltant de les Guerres Napoleòniques, segons va avançar el portaveu d’Airbone Lleida, Josep Bernaus. Així mateix, Bernaus s’ha mostrat satisfet en aconseguir l’objectiu fixat: atraure a un públic familiar i només aficionats al món del modelisme. “Els simuladors de vol real va ser una de les coses que més expectació va depertar entre els nens” ha dit.

Els visitants i els expositors han destacat d'una banda el minuciós treball de recreació històrica i artística que ha evidenciat que darrere de qualsevol maqueta hi ha un profund coneixement dels materials, les tecnologies, els paisatges i els vehicles usats en els diferents esdeveniments representats. D'altra banda, també s'ha palesat que els col·leccionistes presents al certamen hi han exposat peces de gran valor i de gran qualitat que són molts difícils de trobar i que per tant han atret l'atenció del públic més exigent.