COMARCA, CULTURA

El Patronat de la Fira de les Borges, premi Olivera d'Or al Garriguenc de l'Any

Representants del patronat a la inauguració de la fira d'enguany (foto: X. Minguella)

El Patronat Fira de les Garrigues, organisme públic organitzador de la Fira de l'Oli i de les Garrigues que se celebra al gener a les Borges, ha estat elegit guanyador del premi Olivera d'Or al Garriguenc de l'Any en l'edició 2014 pel jurat que s'ha reunit aquest dimecres.

El guardó, convocat pel Consell Comarcal, té per finalitat distingir les persones físiques i/o entitats jurídiques que hagin portat a terme una labor personal o institucional en qualsevol camp de treball o de recerca de caràcter positiu per a la comarca. Entre els criteris de valoració de l'elecció hi ha les accions que hagin estat altruistes, l'impacte social que hagi tingut el candidat i tenir la seu a la comarca en cas d'entitats jurídiques.

El Patronat Fira de les Garrigues, nascut als anys 90, va rebre més vots que la resta de candidats, repartits entre ANC-les Garrigues, l'associació La Banqueta, l'Aula d'Extensió de la Gent Gran, l'associació Amics dels Vilars d'Arbeca, l'Orfeó del Soleràs i el Grup de Campaners de les Borges. Presideix l'entitat l'alcalde de les Borges, Enric Mir, i Juli Muro i Miquel Viladegut en són els vicepresidents en tant que president del Consell Comarcal i delegat de la Cambra de Comerç, respectivament. 

Els guanyadors de les útltimes edicions han estat Massa Coral els Cantaires de Juneda (2011), l'expresident del Consell Comarcal Francesc Pinyol (2012) i el Consell Esportiu de les Garrigues (2013). L'acte d'entrega tindrà lloc el dissabte 6 de setembre en el marc de la Festa Major de les Borges.