COMARCA
- Les Borges Blanques

Primeres millores a l'antic cementiri de les Borges

(foto: F.G.)

L'Ajuntament de les Borges ha finalitzat aquesta setmana la primera de les tres fases per dignificar i recuperar l’espai que ocupava el cementiri vell de la població, situat entre els carrers Bonifaci i Castell Alt. Els treballs, executats per una empresa local amb un cost de 2.800 euros a càrrec del consistori, han consistit en el desbrossament, anivellament i compactació dels terrenys amb graves. 

A partir de la tardor es preveu que s’iniciï la segona fase, que incorporarà un monòlit en record i homenatge als avantpassats que s’hi van enterrar entre els segles XVIII i XIX, així com uns xiprers, una tanca i uns bancs de pedra cedits per un veí de la localitat.

El regidor d’Urbanisme, Francesc Mir, destaca que aquesta era una millora reivindicada pels veïns dela zona i que, a més, “dignifica un dels espais de respecte i reconeixement als nostres avantpassats, com hem fet mesos enrere amb el cementiri actual, amb aquests treballs d’ara també continuem recuperant episodis i llocs importants per a preservar la nostra memòria històrica”.