COMARCA, CULTURA, ECONOMIA
- La Granadella

La Granadella presenta una carta d'olis

La Granadella presenta aquest divendres 22 d'agost la Carta d'Olis de la seua cooperativa, formada per tres tipus d'oli pensats per combinar amb diferents plats. Hi ha el “Degustus Premium”, fruitat verd que marida amb amanides i verdures; el “Gran Degustus”, fruitat verd madur que marida amb carns i peixos; i el “Vall de l’Oliver”, fruitat madur que combina amb guisats i fregits.

La presentació és a 1/4 de 9 del vespre al Restaurant Hotel de la Granadella i inclou un tast comentat dels tres olis de la carta a càrrec de Josep M. Preixens, membre del Panell de Tast d’Olis de Catalunya. Després de la presentació es farà un sopar maridatge amb els olis de la carta amb el títol “Olis, Cuina i Vins”, que anirà a càrrec de sommelier Xavier Ayala.

Aquesta Carta d’Olis és una de les primeres de les Garrigues i de Catalunya i formarà part de l’oferta gastronòmica del Restaurant Hotel les Garrigues de la Granadella.

L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de la Granadella, Carlos Gibert, i del president de l’Associació pel Foment del Turisme a les Garrigues, Ton Bundó. Aquesta activitat s’inclou dins les iniciatives del Club de Producte Oleoturisme Garrigues, recentment creat a la comarca i que té per finalitat promoure la cultura de l’oli i el turisme lligat a l’oli.

L’esdeveniment l'organitzen conjuntament la Cooperativa de la Granadella, el Restaurant Hotel les Garrigues i l’Ajuntament, i s’emmarca també dins el programa d'actes del 21è Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella, que té lloc del 22 al 24 d’agost al mateix municipi.