COMARCA

La comarca vota el seu suport institucional a la consulta del 9 de novembre

32 dels 33 pobles del conjunt de les Garrigues celebren aquesta setmana plens extraordinaris -o dins d'ordinaris- per debatre una moció de suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre i de facilitació dels recursos i eines necessàries per tal que es pugui dur a terme. L'únic municipi on, de moment, no està clar que es tracti l'assumpte al consistori és Almatret, l'únic també on governa el Partit Popular.

La moció, impulsada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i consensuada també amb CiU, ERC, ICV i la CUP, explicita que els ajuntaments garantiran la llibertat individual i el procés democràtic, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb el departament competent del govern de la Generalitat de Catalunya. Així mateixa, fa una crida a la ciutadania a participar a la consulta de manera activa, cívica i pacífica.

Dels plens dels ajuntaments de les Garrigues, aquest dilluns se'n celebren a Arbeca, el Soleràs, Fulleda, Juneda, l'Albagés, l'Albi, la Floresta, la Granadella, Puiggròs, Tarrés, la Pobla de Cérvoles, el Vilosell, Juncosa, Aspa, Llardecans, Alfés, Sarroca, Torrebesses i Maials. El dimarts ho faran Cervià, l'Espluga Calba, els Torms, Bovera i Sunyer. El dimecres serà el torn dels Omellons, Granyena, Vinaixa, Castelldans i molt probablement Bellaguarda. Finalment, el dijous 25 es farà al Cogul, les Borges i Alcanó. 

Entre els consistoris garriguencs que debaten el suport al 9N hi ha també els governats pel PSC (Arbeca, la Granadella, el Soleràs, els Torms, Torrebesses). D'aquests, la Granadella i el Soleràs ja han aprovat el suport per unanimitat, de la mateixa manera que ho farà Torrebesses.