COMARCA

La Borrassa ofereix classes d’informàtica en anglès

Des del centre de noves tecnologies la Borrassa Rural Lab de les Garrigues, s’ha posat en marxa una innovadora proposta formativa en l’àmbit rural.

Es tracta d’impartir classes d’informàtica en anglès adreçades a nens i nenes de 4 a 11 anys. En aquest procés d’aprenentatge destaquen les eines emprades, la majoria d’elles són noves tecnologies (TIC). Així doncs, els darrers programes informàtics compartiran protagonisme amb llibres electrònics (e-books) o amb jocs educatius de consoles com la WII de Nintendo. Tot aquest ampli ventall de pràctiques emergents en el món de l’educació, sovint vinculades amb les noves tecnologies, es coneix amb el nom de “serious games”. A més, amb aquests jocs, de retruc, s’estimula les habilitats psicomotrius dels infants (per exemple, cal dibuixar la lletra que li falta a una paraula anglesa movent amb la mà amb el comandament de la WII).

L’objectiu dels cursos és formar als infants d’aquesta comarca, per una banda, en l’ús de les noves tecnologies i per altra banda en l’idioma de l’anglès. La innovació recau en el fet en que dues matèries que s’ensenyen per separat tradicionalment, en aquest cas es fusionen amb una didàctica unitària. S’establiran dos grups, de 4 a 7 anys i de 8 a 11 anys.