COMARCA
- Arbeca , Juneda , La Granadella , Les Borges Blanques , Llardecans , Torrebesses , Vinaixa

Concentracions davant els ajuntaments per reclamar la consulta del 9 de novembre

La concentració de les Borges va aplegar unes 400 persones.

Desenes de garriguencs van respondre aquest dimarts a la crida de la campanya "Ara és l'hora", impulsada per l'ANC i Òmnium Cultural, de concentrar-se davant dels ajuntaments l'endemà de la suspensió de la consulta del 9 de novembre per part del Tribunal Constitucional. Inicialment, s'havia decidit concentrar els esforços a tres municipis, per tal de visibilitzar una major mobilització, però finalment van ser onze, com a mínim, els ho van fer.

A les Borges, unes 400 persones van desbordar el tram del carrer Carme de davant de l'Ajuntament i la mobilització es va estirar fins a l'encreuament del carrer Nou. Hi havien acudit també ciutadans de Juneda, la Floresta i Fulleda, entre altres. També es van deixar veure alguns cartells amb el lema "Desobeïm", de la campanya "Independència per canviar-ho tot", on participa la recent creada Assemblea Popular de Joves de les Garrigues. S'hi van llegir els discursos de l'alcalde de la ciutat, Enric Mir, i del representant d'Òmnium a les Garrigues, Emili Farré. Els crits que més es van repetir van ser "Volem votar" i "I-inde-independència". El cant dels Segadors va posar el punt final.

A Arbeca, la convocatòria va aplegar unes 150; a Juneda, uns 60, més o menys com a la Granadella i Cervià; a Vinaixa, una cinquantena; a Llardecans, uns 90; al Vilosell, uns 40, els mateixos aproximadament que a la Pobla de Cérvoles i a Torrebesses, una quinzena. També hi va haver concentració a Maials, on es va simbolitzar una urna dins una gàbia.

RECULL DE FOTOS aquí