COMARCA, CULTURA
- Les Borges Blanques

Arriba a les Borges un circ amb carpa, però no convencional

En un moment en què el sector circense lluita per reformular-se i subsistir, la companyia Passabarret, nascuda a Valls, aposta per sortir al carrer amb la seva pròpia carpa i iniciar una gira que aterra aquest cap de setmana a la Plaça Europa de les Borges Blanques. No és habitual que una companyia aposti per aquest format, i 'Tandarica Circus Experience', que és el nom d'aquesta nova proposta, està pensada com un circ petit, per a públic familiar, molt particular i amb un estil poc convencional. Les funcions són dissabte a les 5 de la tarda i a 2/4 de 9 del vespre, i diumenge a les 12 del migdia i a 2/4 de 6 de la tarda.


Tot i fer gira amb vela itinerant i a risc total de taquilla com un circ tradicional, la companyia no té res de tradicional. És una de les poques companyies de l'Estat que, naixent del teatre de carrer, canvia temporalment de registre per oferir un nou format dins de la seva pròpia carpa de circ. A cada municipi s'ofereixen quatre funcions, dues dissabte i dues diumenge, amb una vela amb una aforament per a 250 persones. “La carpa ja és tota una declaració d'intencions”, explica David Sancho, membre de Cia. Passabarret, “ja que s'aparta de la imatge típica dels circs tradicionals i busca una imatge nova i atractiva”. 


L'equip artístic compta amb els quatre membres de Cia. Passabarret, a més d'altres artistes afincats al Camp de Tarragona, com és el cas de Dani Cercós, membre de la companyia LP, un malabarista amb una llarga trajectòria a companyies amb experiència internacional com Los Gingers o el propi Circ Cric de Tortell Poltrona. També compta amb la participació de l'artista finlandesa Salima Peippo, amb gran experiència a circs europeus. L'espectacle inclou números de circ i clown, incloent tècniques aèries, malabars, acrobàcia o llençador de ganivets. Té una durada de 90 minuts i té mitja part.

Pallassos Sense Fronteres
Un cop acabi la gira, la companyia Passabarret marxarà a Jordània amb Pallassos Sense Fronteres del 20 de novembre al 4 de desembre, on actuaran als camps de refugiats del país, especialment davant d'infants provinents de la guerra de Síria. Serà la primera expedició amb origen totalmente tarragoní d'aquesta coneguda ONG, amb cinc membres.