COMARCA
- Almatret

Almatret també cedirà, finalment, un local de votació per a la consulta del 9N

A Almatret també es podrà votar a la consulta ciutadana sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre. Fins aquest dimecres, tot apuntava que aquest municipi seria un dels nou de tot Catalunya on els seus ciutadans no podrien exercir el vot, però finalment l'Ajuntament cedirà la Llar del Productor.

L'equip de govern, l'únic de la comarca en mans del Partit Popular, ha remarcat, però, que permetrà que es faci la consulta a Almatret sempre que es faci dins el marc legal, és a dir, que si el govern espanyol impugna o impedeix la consulta, es podria fer enrere. Per si finalment no hi havia local a Almatret, l'alcalde de Maials s'havia ofert a posar una segona mesa de votació per acollir els possibles votants almatretans.

Tota la comarca
Amb la incorporació d'Almatret, per tant, es garanteixen punts de votació als 33 pobles garriguencs. Divendres passat, la delegació del Govern a Lleida va enviar una carta a tots els ajuntaments demanant-los si podien cedir algun local municipal per dur a terme el procés participatiu, i els convocava dilluns al matí per fer entrega dels formularis. Excepte Almatret, els altres 32 representants municipals de la comarca hi van anar o hi van fer arribar la seua disponibilitat, que en general es correspon a la que van mostrar ja amb l'aprovació de les mocions de suport al 9N, en general abans de la suspensió cautelar del Tribunal Constitucional.