COMARCA

La XVI Mostra Gastronòmica promociona el vi de les Garrigues

Per setzè any consecutiu, el Consell Comarcal organitza la Mostra Gastronòmica de les Garrigues. Serà els caps de setmana i festius del 6 de novembre al 19 de desembre i l’oli d’oliva verge extra serà, com no pot ser d’una altra manera, el producte estrella. Enguany però com a novetat es promociona també en alguns dels menús el vi de la comarca, un producte que en paraules del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Josep Lluís Balsells, cada cop pren més força al territori. Balsells acompanyat de la vicepresidenta primera Josepa Peiró, i del vicepresident segon Josep Ramon Minguella ha presentat avui dimecres oficialment la mostra en el decurs d’un dinar al restaurant Lo Lluís del Vilosell, un dels establiments que hi participen. En total són set els restaurants de diversos pobles de la comarca els que oferiran menús a la Mostra, un restaurant més que l’any passat: les Borges Blanques, Cervià de les Garrigues, Granyena de les Garrigues i el Vilosell. S’han ampliat també els dies “donat l’èxit de les darreres edicions i atenent als restauradors de la comarca i als clients que a través d’enquestes han anat deixant la seua opinió”, ha dit Balsells. Cal recordar que l’any passat van participar-hi sis restaurants i es van comptabilitzar un total de 950 menús. Balsells confia en superar enguany el nombre de comensals.

Així doncs, la Mostra Gastronòmica de les Garrigues comença ara amb el final de la verema i l’inici de la recollida de l’oliva i finalitzarà fins al desembre, poc abans d’acollir un any més la fira de l’oli que enguany se celebrarà a la capital de les Garrigues el 22, 23 i 24 de gener. El president del Consell Comarcal ha recordat el doble objectiu de la Mostra, “presentar tot allò de bo que té la comarca gastronòmicament parlant i alhora donar a conèixer el territori”.

D’altra banda, per tercer any, entre tots els participants a la Mostra se sortejaran uns lots de productes de la comarca. Concretament, se sortejarà un lot entre els comensals de cada restaurant. Aquests lots estan formats per dues botelles d’oli de ¾ de litre amb denominació d’origen protegida de les Garrigues, una botella de vi de la DO Costers del Segre subzona Garrigues, un pot d’olives arbequines, un pot de paté d’oliva arbequina, un pot d’ametlles salades, un pot de músic torrat, un pot de melmelada i un pot de mel.