COMARCA
- Les Borges Blanques

Les obres de construcció del Centre d’Innovació Tecnològica i Empresarial, en marxa

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha iniciat ja els primers treballs per a la construcció del Centre d’Innovació Tecnològica i Empresarial, destinat a empreses centrades en projectes que incorporin l’ús intensiu de les noves tecnologies i apostin pels sectors econòmics de futur clarament emergents.

De moment s’estan realitzant un seguit de micropilotatges amb l’objectiu d’assegurar uns bons fonaments ateses les característiques del sòl existent. Malgrat que el centre encara estarà uns quants mesos a poder-se ocupar, l’alcalde Miquel Àngel Estradé, ha explicat que les empreses que ja han manifestat un interès seriós per instal·lar-s’hi podrien ocupar gairebé dues terceres parts de l’espai disponible. Són, segons ha anunciat el consistori, empreses majoritàriament del sector de les TIC, de les energies renovables i de consultoria ambiental, corresponents a tres sectors “en procés evident de creixement a la comarca i amb moltes iniciatives pendents de concreció però que podrien aportar un considerable dinamisme econòmic i generar notables sinèrgies”.

Cal recordar que el projecte compta amb un pressupost d’un milió d’euros. El centre s’ubicarà a l’avinguda Francesc Macià, molt a prop del Consell Comarcal i de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra, en un zona de fàcil accessibilitat per carretera. L’obra tindrà un termini d’execució de deu mesos.