COMARCA
- Les Borges Blanques

Joan Carretero s’atura a les Borges en la seua ruta per la demarcació

El líder de Reagrupament.cat, Joan Carretero, ha fet una parada a la capital de les Garrigues en el transcurs de la ruta que realitza durant aquests dies per la demarcació de Lleida i que avui finalitzarà en un acte del partit a la sala Sant Doméncec de la Seu d’Urgell. L’objectiu no és altre que copsar la realitat econòmica i social del territori i alhora donar a conèixer al màxim possible de ciutadans els seus objectius, el que Carretero anomena la triple recerca: “tenir un estat propi, tenir una democràcia de qualitat i que l’economia del país remonti a base d’estimular el treball i l’excel·lència de les relacions dels catalans”. Així ho ha manifestat aquest dijous en un acte celebrat a la cafeteria Slàvia de les Borges.

Carretero confia en rebre el suport de bona part de la gent, que desencantada de l’actual sistema polític vegin en el seu partit, una alternativa possible. De fet, el líder de Reagrupament ja va avançar ahir en un acte a la ciutat de Lleida que confia en aconseguir almenys un diputat a la demarcació i així tenir representació en el Parlament de Catalunya. “Fa uns quants anys érem quatre arreplegats els que ens dedicàvem a predicar això de la independència, les classes mitjanes no ens escoltaven. Ara per primera vegada en molts anys el tenir un estat propi forma part de l’imaginari col·lectiu, i el missatge arriba a gent de totes les edats”. Carretero ha afegit que “ningú sap que acabaran votant la majoria dels ciutadans però a diferència d’altres anys hi ha una gran expectativa”.

Carretero ha posat èmfasi en la necessitat que els diners que es produeixin a Catalunya siguin gestionats en aquest mateix territori i ha parlat en aquest sentit del “problema més dramàtic” que tenen ara els catalans. “”El que nosaltres produïm es queda a l’estat espanyol, bona part no torna i això dificulta sortir de la crisi econòmica. Aquest any els pressupostos de l’estat ja s’han aprovat amb un important dèficit, això generarà doncs, de fet ja està generant haver d’emetre lletres i bonos amb uns interessos altíssims i això resta competitivitat a les empreses, resta capacitat per fer politiques de benestar i en definitiva hipoteca el benestar del país” ha manifestat.

Finalment, Carretero ha volgut remarcar com una de les coses que més l’han impressionat durant les seues visites pels pobles, la virulència amb que molta gent està contra la política, amb crispació. “Un país amb tanta gent en contra del sistema polític és un problema greu de futur. Perquè els països on no hi ha política o administració hi ha màfia o els senyors de la guerra”. La crisi econòmica és per Carretero un dels motius que agreujat aquest desafecte entre els ciutadans.