COMARCA, CULTURA
- Les Borges Blanques

L'Hostal Benet de les Borges entra a la Guia Michelin

Foto: GoogleMaps
La Guia Michelin d'Espanya i Portugal 2015 ha inclòs el restaurant de l'Hostal Benet, de les Borges Blanques, entre les seues recomanacions de Bib Gourmand en què destaca els establiments "amb bona cuina a preu moderat".
 
La nova incorporació del restaurant garriguenc en la categoria de Bib Gourmand és pels seus dinars. I ja es pot consultar a la pàgina web de Via Michelin, on destaca el comentari de l'inspector que afirma que "aquesta localitat és famosa mundialment pel seu oli d'arbequina i, lògicament, això es reflecteix en la seua gastronomia" i afegeix que "el seu jove xef proposa una cuina regional amb detalls actuals en què veurem plats com els caragols a la llauna", fent referència a Xavier Benet Rebull, de 32 anys; qui fa ja 11 anys que és al capdavant de la cuina. Benet ja havia guanyat el 18è Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí, organitzat per la Federació d'Hostaleria de Lleida.
 
El nom de la classificació de Bib Gourmand, inferior a les estrelles Michelin, ve perquè Bib és el nom de la coneguda mascota de l'empresa de pneumàtics. A més del restaurant de l'Hostal Benet hi ha un altre local ponentí que hi és de bell nou: l'Aimia, de Lleida. D'altres repeteixen com ara el Carmen, de Tamarit de Llitera; Lo Ponts, de Ponts; La Lluna, de Sudanell, o l'Hostal Jaumet, de Torà. Aquest reconeixement és paral·lel a la designació de les famoses estrelles Michelin, que només n'ha recaigut una a Ponent: per al restaurant Malena, de Gimenells.