COMARCA, CULTURA, ECONOMIA
- Arbeca , Bovera , Juncosa , Vinaixa

Botiga de productes garriguencs a un mercat de Barcelona

El Mercat de la Concepció de Barcelona, situat al barri de la Dreta de l'Eixample, compta ara amb una botiga de productes garriguencs. L'espai l'impulsa la nova empresa que han creat quatre cooperatives i dos cellers de vi de la comarca que, mitjançant un conveni amb el Consell Comarcal, col·laboraran en el desenvolupament del projecte Oliturisme.

Així, a part de trobar-hi oli verge extra, vi, cava, fruits secs o mel, també farà de punt d'informació turística de les Garrigues a la capital catalana, des d'on es difondran també els seus valors turístics i patrimonials. "L’objectiu és unir turisme i gastronomia per donar a conèixer tant els productes de la comarca, com els establiments turístics", s'afirma des del Consell.

L’empresa Garrigues Emprèn la formen les cooperatives d'Arbeca, Juncosa, Bovera i Vinaixa i els cellers Mas Blanch i Jové (la Pobla de Cérvoles) i Vinya els Vilars (Arbeca). El proper 16 de desembre tindrà lloc la inauguració oficial de la botiga a càrrec del conseller d'Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí.